„Miasto moje a w nim..." Pabianice
Z okazji 50-lecia istnienia Towarzystwa Przyjaciół Pabianic Młodzieżowy Dom Kultury w Pabianicach ogłosił konkurs plastyczny pod nazwą „Miasto moje, a w nim..." .
Towarzystwo Przyjaciół Pabianic to stowarzyszenie ludzi, którym drogie są Pabianice, ich historia i teraźniejszość. 50-lecie istnienia Towarzystwa było okazją, aby talentem i umiejętnościami artystycznymi zaprezentować piękno Pabianic.
Do uczestnictwa w konkursie zostali zaproszeni uczniowie pabianickich przedszkoli, szkół i placówek, którzy chcieliby podzielić się swoimi emocjami i przeżyciami łączącymi się z ciekawymi, być może mniej znanymi, a często niezwykłymi miejscami, bądź wydarzeniami w naszym mieście.
Dzieci ze świetlicy szkolnej z zapałem wzięły się do malowania i rysowania. Wykonały wiele ciekawych i pięknych prac.
Wspólne rozmowy na temat naszego miasta, oglądanie albumów, zdjęć, pocztówek, przeglądanie książek o Pabianicach dało dzieciom wiele radości i poszerzyło ich wiedzę o mieście. Były przypomnieniem o znanych i zasłużonych osobach, zabytkach, kościołach, zakładach, pomnikach, osiedlach, parkach i innych ciekawych miejscach naszego miasta. Swoje ulubione, bądź ważne motywy Pabianic zawarły w obrazkach.
Wręczenie nagród wraz z prezentacją prac konkursowych odbyło się 10 stycznia 2014 o godz. 17:00 podczas uroczystości jubileuszowej TPP w Młodzieżowym Domu Kultury.
Zajęcia prowadziły panie: p. Małgorzata Szynkiewicz i p. Katarzyna Miękina.
Zapraszamy do galerii zdjęć.
Opracowanie: Katarzyna Miękina – kierownik świetlicy szkolnej.